Nieuwe Tools voor Website Optimalisatie (van Google)

In Juli 2017 heeft Google drie van haar veelgebruikte tools geupdate. Deze verbeteringen geven meer controle en inzicht over de organische vindbaarheid van jouw bedrijf.

 

1) Nieuwe update voor Google’s ‘Think With Google‘ voor mobiele laadtijd

Voorheen kon je met Google’s  Pagespeed Insights tool inzicht krijgen in de laadtijd en mobiele bruikbaarheid van je website. Hier kwam een rapport uit met aanbevelingen, zoals bijvoorbeeld het verkleinen van afbeeldingen en gebruik maken van browser caching. Hiermee kun je de laadtijd van je website optimaliseren. Echter geeft een goede score in Pagespeed Insights niet altijd zekerheid of je website daadwerkelijk goed bruikbaar is op mobiel en betekent een lage score ook niet altijd dat je website te traag laadt.

De nieuwe update van Google is een samenwerking met webpagetest.org , waarmee je de performance van je website kan meten. Het mooie van deze nieuwe tool is dat je een score krijgt waarin het volgende staat:

 

  • Een inschatting van hoeveel bezoekers afhaken door een trage laadtijd
  • Een vergelijking met websites die in dezelfde branche zitten
  • Tips om de laadtijd te verbeteren

Om het volledige rapport te krijgen moet je je e-mail adres invullen en toestemmen dat je updates wilt krijgen. Zo zie je maar dat zelfs een internet gigant als Google ook aan lead generatie doet!

 

2) Google My Business laat nu nieuwsberichten zien van jouw bedrijf

Google My Business is dé tool om jouw lokale vindbaarheid te vergroten. Hier kun je het adres van jouw bedrijf claimen en zo een stip op de kaart krijgen in Google Maps, en dus ook in de zoekresultaten. Deze ‘Local Listing’ optimaliseer je doorgaans door aantrekkelijke foto’s te plaatsen, een zoekwoord in de titel te zetten, goed op (negatieve) reviews te letten en het bouwen van citations door het web heen.

Nu heeft Google een nieuwe functie toegevoegd om nieuwsberichten te laten verschijnen in Google Maps of de zoekresultaten van Google waar jouw bedrijf naar voren komt. Vooral handig bij branded searches. Echt een toffe manier om jouw bedrijf in de schijnwerper te zetten!

Zie deze link voor meer informatie.

 

3) Google Optimize is gratis en beschikbaar voor iedereen

Conversie, conversie, conversie. Dat is waar het om gaat in de meeste online marketing campagnes. Om de conversion rate te optimaliserenzijn er tientallen software producten op het web die je daarbij kunnen helpen, waaronder Visual Website Optimizer of het Nederlandse Optimizely. Google heeft al jaren haar eigen tool hiervoor, namelijk Google Optimize. Alleen was deze voorheen slechts beschikbaar voor Enterprise en was dus ook niet bepaald goedkoop.

Gelukkig heeft Google haar Optimize product nu toegankelijk gemaakt voor iedereen. Plaats eenvoudig een stukje code op je site en start een experiment door in de visuele editor jouw  A / B test in te stellen. Test bijvoorbeeld copy, een afbeelding of de stijl van elementen. Het doel van de test selecteer je eenvoudig uit Google Analytics.

 

19/08/2017
7 stappen naar betere vindbaarheid

Leer om zelf SEO uit te voeren met deze e-mail cursus. Gedurende een week ontvangt u elke dag een concreet stappenplan om de vindbaarheid van uw organisatie te verbeteren.